Kvittem gård

Gården

Gården ligger i Stjørdal, en kommune i Nord-Trøndelag. Gården er Debio-godkjent for økologisk jordbruk og det produseres melk, kjøtt og grønsaker. Disse selger vi noe av direkte fra gården.

Kurasene er tradisjonelle med Telemarkskyr og Sidet Trønderfe og Nordlandsfe(STN). De er lettere på foten enn NRF, nytter foret godt og hardføre med lite sykdom og dermed effektive.

De økologiske produktene

Spelt
Korn med høyt nærings og vitamininnhold med røtter tilbake til steinalderen. Lag godt og sunt brød. Brukes i hvetefri diett.
Kjøtt
Sidet Trønderfe og Nordlandsfe har den møreste biffen i følge en undersøkelse av Matforsk.
Byggmel
malt på steinkvern.
Kålrot
de er rike på C-vitamin og selvsagt usprøytet.
Melka
selges til Tine, som fyller Dalsgården-kartonger med den.

Oppskrifter

Kålrot inneholder mye C-vitamin og kan spises rå eller kokt og gjerne moset som kålrotstappe og serveres f.eks. til saltkjøtt eller lam eller pølser som f.eks. kokmorr. Hva med en en oppskrift hentet fra Opplysningskontoret for landbruket ?

Byggmel er en viktig ingrediens i klubb eller komler. Ellers så er godt flatbrød skjenning også ikke å forakte :-)

Kontakt

Vidar Kvittem
Kvittem
7500 Stjørdal
Tlf 74802506
Vidar@Kvittem.no
Korn og kålrot selger jeg fra gården og på Bondens Marked på enkelte lørdager på Trondheim torg. Kjøp av kjøtt må avtales. Kålrotbilde
Gården

Utsikt over Stjørdal. Speltåker til høyre.

Telemarkskyr og Sidet Trønder og Norlandsfe.