Humorens høyde over bakken

En dag da jeg steg ut av bilen på barnehagen satt det 3 små jenter på gjerdet og hikstet og lo så de holdt på å falle ned. Da jeg spurte hvorfor de lo så svarte de at 'Jo for bilen din prompa' :-).

Kommentar : Humoren holder seg på omtrent samme nivå hele livet. Den stiger fra en halvmeter til ca en meter fra barn til voksen.

Ambisjonsnivå

En stund etter at en av jentene hadde begynt i barnehagen så ble jeg betrodd noe en kveld : 'De andre barna i barnehagen kan ikke lese de heller ... !'. Jenta var vel ca 3 år og hadde trodd at hun var den eneste i verden som ikke kunne lese...

Ulogisk språk

Hjem fra barnehagen sitter vi og staver sammen og kommer inn på at "o" av og til uttales "å" avhenige av om den er kort eller lang eller følges av dobbel konsonant (spør ikke meg ;-). Hvorpå barnet blir rasende fordi språket er laget så ulogisk...

Ja hvorfor har vi rotet til språket slik egentlig ?-)

Hvem er det som ikke forstår

Et av barna mine kalte en hund en ku eller omvendt. Reaksjonen fra voksne er jo ofte hahaha fordi de tror at det er barnets feil.

Dette tror jeg kommer av at det er de voksne som i utgangspunktet har kludret det til. De greier ikke å komminisere med barnet på riktig nivå. Når barnet tror det lærer ordet for dyr så maser den voksen med 'se hunden'. Altså bygger barn opp begrepene fra mer høynivå og detaljerer etterhvert som kunnskapen øker.